Тема: Food and Drinks
Підтема: Traditional Food in Different Countries
Тип уроку: закріплення знань, умінь і навичок учнів.
Мета: удосконалювати навички читання та усного мовлення з вивчених тематичних лексико-граматичних одиниць.
Вдосконалювати лексику з теми «Їжа» за допомогою усного та писемного мовлення.
Формувати в учнів навики роботи над проектом.
Розвивати комунікативні здібності учнів, елементи логічного та критичного мислення.
Виховувати інтерес до інших країн та кулінарних уподобаннях в різних країнах світу.
Обладнання: комп’ютер, мультимедійна дошка, підручник, роздатковий матеріал, магнітофон, презентація – Microsoft PowerPoint.
Procedure
Тип уроку: закріплення знань, умінь і навичок учнів.
Мета: удосконалювати навички читання та усного мовлення з вивчених тематичних лексико-граматичних одиниць.
Вдосконалювати лексику з теми «Їжа» за допомогою усного та писемного мовлення.
Формувати в учнів навики роботи над проектом.
Розвивати комунікативні здібності учнів, елементи логічного та критичного мислення.
Виховувати інтерес до інших країн та кулінарних уподобаннях в різних країнах світу.
Обладнання: комп’ютер, мультимедійна дошка, підручник, роздатковий матеріал, магнітофон, презентація – Microsoft PowerPoint.
Procedure
1.
Greeting
2.
Warming-up
T: What day is it today?
T: What month is it today?
T: What date is today?
T: What is the weather like today?
3.
Aim
Today we are going to speak about the
food in foreign countries. We will discuss about the customs and traditions
indifferent countries. Let’s start our work.
Will you open your workbooks and put
down today’s day and date and the theme of the lesson (Slide 1)
Main Part
First of all I want you to read and
remember the proverbs about food (Slide 2)
Live not to eat, but eat to live
Hunger is the best cook
First come, first served
Appetite comes with eating
Tastes differ
Now we’ll revise the material on the
topic. We have 3 teams and we’ll have a competition.
1).
Name 5…
1. Name 5 fruit
2. Name 5 vegetables
3. Name 5 meat products
4. Name 5 flour products
5. Name 5 dairy products
6. Name 5 drinks
Rice, mushroom, bacon, apple, bread, chocolate, tea, coffee, tomato,
orange, ice-cream, banana, milk, water, egg.
3) Correct the mistakes (Slide 3)
4) Your next task is to listen to the dialogues and try to make the same ones
5) Your next task is on the cards. You
have 3 minutes for it.
6) And now listen to the text about
national food in different countries
National food
Many people consider France to be the world centre of fine foods. French
cooks are especially known for their sauces. The most famous English dish is
roast beef and Yorkshire pudding, a batter pudding baked in beef juices. Italy
is known for its spaghetti, macaroni and other pastas and for its sauces made
with tomatoes, garlic and olive oil. Sausages, potatoes, cabbage and beer are
common in the German diet. The Spanish
eat much fish. They use lots of onions and garlic. Rice is the main dish of
many people in Japan, China and India. Japanese meals include vegetables and
raw or cooked fish. The Chinese enjoy spicy fried foods served with noodles.
Indians enjoy curry. This dish is made of eggs, fish, meat or vegetables and
cooked in a spicy sauce. Corn, rice and other grains are the basic foods of
many People in Africa.
Match the foods with the countries where
they are eaten. (Slide 5)
1) Africa a)
corn, rice, other grains
2) Britain b)
fish, onions, garlic
3) China c )
rice, curry
4 ) Italy
d) rice, spicy fried foods with
noodles
5 ) France
e) rice, vegetables, raw or
cooked fish
6) Germany f) roast beef, Yorkshire pudding
7 ) India
g ) sauces
8 ) Japan
h ) sausages, potatoes, cabbage, beer
9 ) Spain
i ) spaghetti, macaroni, sauces
We’ve learned a lot about food in
different countries, so now I hope you are ready to make presentations
about Ukrainian, British and Chinese
cuisines. After that be ready to answer
some questions.
Summing-up
Quiz
Home task
Write about your favourite food
No comments:
Post a Comment